2 Dakika Kural için Yangın Kapısı

Wiki Article

üste, yangın merdiveni bapları, yangın merdivenlerinin giriş ve çıkışlarını kapatır ve yangının merdivenlere yayılmasını engeller.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği üzerine size olgun verecektir.

Yangın bapları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları safi olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da oda önünde bulundurularak standartlara orantılı biçimde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da gestaltlması gerekmektedir.

Göksu Kapı olarak üretimini yaptığımız Yangın Baplarını en birinci sınıf malzemeleri kullanarak istem edilen mimarida imal yazar, montaj ve onarım vetirelerinde zaruri mekanizmaların hazırlık edilmesi sürecinde de sorumluluk aldatmaıyoruz.

Yangına dayanıklı malzemelerden konstrüksiyonlmalıdır. çoklukla metal veya ahşap malzemeler kullanılır. Bapnın lakırtıınlığı en azca 4 cm olmalıdır.

Yangın Kapıları tercihe nazaran; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü miktarı ve kalitesi, yangın kapısının en ana kalite ve katkısızlamlık standartlarından biridir.

Kaçış merdivenlerinin örek, tavan ve yaradılıştanında hiçbir taliıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 zaman dayanıklı cidar ve en az 90 zaman dayanıklı tütün sızdırmaz kapı ile özge taksimmlerden ayrılır.

Maşer arasında yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar adetlı "Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik"i kıraat etmek sinein tıklayın.

Bapnın Aksesuarları : Yangın Çıkış Baplarının en önemli aksesuarı ürkü pas kilit sistemidir. Bu tip sayesinde kapı hiçbir bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde boşaltma sağlamlanabilir.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni bapsı da makul standartlara bakılırsa üretilmek zorundadır. 

Eğer bir kapının yangına dayanıklılık dair bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak acil çıkış kapısı adına yapı mevki aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe nazaran karınbinası ve kullanılan sac lakırtıınlığı standarttan daha edepli kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının hediyeı daha buna bağlı olarak henüz ehven olmaktadır.

Kanatlardan biri sabit tutulabilir, ivedi durumda bir pim mekanizması ile yangın kapısı haydi haydi açılması katkısızlanabilir.

Binalarda mukannen standartlarda yan alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları dâhilermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 temellığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu müşterek standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Report this wiki page